Historik

Hissas Basturökeri grundades i början av 1970 –talet av två bröder, Jaakko och Sauli Hissa. I början arrenderade företaget en liten charkuterilokal. Då gjorde företaget huvudsakligen korvar av finsk typ och rökte den berömda Basturökta Skinkan samt privat inlämnat kött. På högsäsongerna jobbade även deras pappa, Toivo Hissa i företaget. I allra första början såldes produkterna huvudsakligen via egen butik.

Sedan startade försäljning av Hissas varorna i livsmedelsbutiker. Därmed räckte hyreslokalerna inte längre till och då byggdes en egen fabrik på industriområdet i Filipstad år 1976. Fabriken har fått tillbyggnader i flera omgångar: 1980, 1988 och 1996. Idag har företaget en produktionsyta av ca. 1000 kvm.

Generationsskifte tog plats år 2000 då jag som är grundarnas brorson, tog över företaget med min fru Tarja. Våra två döttrar Henna och Karoliina har också jobbat inom företaget under sommartider. Vi kan säga att fyra generationer har medverkat i tillverkningen på Hissas Basturökeri.

Hissas Basturökeri har alltid drivits med familjeföretagandets anda. Min kusin Ari Hissa, son till Sauli Hissa, har jobbat hos oss sedan 1984. Vi vill, att våra anställda skall kunna göra en lång arbetskarriär hos oss.

Det har alltid varit viktigt för oss att våra kunder, både återförsäljare och konsumenter, skall kunna vara nöjda på våra produkter och tjänster. Det är en drivande kraft som motiverar oss att kontinuerligt försöka förbättra vår verksamhet.


Harri Hissa
Hissas Basturökeri